Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Historie

15 år har gått siden en gjeng med Bandyspillere og kamerater fra Mjøndalen fant ut at de skulle starte et innebandylag. Lite ante de den gangen at klubben 15 år senere skulle være en av de største idrettsklubbene i Nedre Eiker og Norges største innebandyklubb med over 700 medlemmer. I dag 20. februar 2007 skal vi ta dere med på en liten reise tilbake i tid for å møte gårsdagens helter.

Historien om NOR 92 Innebandyklubb, del 1:

20. februar 1992 ble NOR 92 Innebandyklubb stiftet. Kameratgjengen som hovedsaklig besto av en del daværende og tidligere bandyspillere fra Mjøndalen IF, fikk ideen om å starte sin egen innebandyklubb etter at gutta hadde feid all motstand til side i bedriftsserien tidlig på vinteren 1992. Den første kampen denne gjengen spilte sammen var mot bedriftslaget til Linjegods og kampen endte med seier 6-1 til Noratel Innebandyklubb som var navnet den gang.

Etter noen undersøkelser fant man ut at det ble spilt aktiv innebandy i to divisjoner i Drammensdistriktet. Kampene ble aviklet i travhallen i Drammen og etter et par treninger var det klart for de første seriekampene i divisjonssystemet for den nystartede innebandyklubben. Etter lange diskusjoner om navnevalg hvor Noratel Innebandyklubb ikke ble godkjent av hverken NIF eller BIK, ble det endelig navnet til slutt NOR 92 Innebandyklubb.

Det første styret i NOR 92 IBK besto av følgende personer: Finn Rune Karlsen (leder), Bent Nilssen, Yngve Hansen og Jarle Gommerud.

Det historiske laget som entret banen i sin første seriekamp lørdag 14. mars 1992 mot Strømsø IBK 2 besto av følgende spillere: Bent Nilssen (mv), Terje Bakke, Roy Dalberg, Jarle Gommerud, Yngve Hansen, Svein Knutsen, Børre Gommerud og Michal Janic. Kampen ble vunnet med 4-1 og målene ble scoret av Yngve Hansen, Svein Knutsen, Børre Gommerud og Michal Janic. Toppscorer i vår første sesong var Svein Knutsen med 12 mål (8 kamper). Spillerstallen i den historiske sesongen så slik ut: Yngve Hansen, Børre Gommerud, Bent Nilssen, Jarle Gommerud, Roy Dalberg, Leif Olsen, Yngve Andersen, Finn Rune Karlsen, Patrik Thorsell, Svein Knutsen, Terje Bakke, Michal Janic, Odd Larsen, John Løvlund og Ole Jonny Vigdal.

NOR 92's herrelag med Herman Ekeberg (t.v.) og Tor Gundersen (t.h.) var kvalifisert for den historiske første landsdekkende Eliteserien i sesongen 1994/95 og endte etter en god sesong på 4. plass bak Holmlia, Tunet og Greåker. Noen som kjenner igjen Strømmen spilleren midt i bildet? Strømmen spileren som vi trodde var Raymond Evensen, en av de største profilene i Norsk innebandy gjennom tidende, viste seg å være feil. Bildet viser Robert Torstensrud som i dag spiller for Ugla (takk til Bjørn-Olav Østlie, Fjerdingby IBK for oppklaringen). 

Sesongen 1992/93 var det slik at de forskjellige avdelingsvinnerne i Norge skulle påfølgende sesong delta i den første Eliteserien. NOR 92 ble egentlig nummer to bak Drammensklubben Strømsø IBK i 2. divisjon Buskerud og hadde innstilt seg på fortsatt spill i 2. divisjon. Utover våren ble NOR 92 kontaktet av Drammensklubben og samtalene om en sammenslåing ble innledet. Kameratgjengen fra Strømsø så at det ble for tøft økonomisk og at spillerstallen ble for tynn for spill i Eliteserien. Løsningen ble at NOR 92 overtok plassen til Strømsø, samtidig som alle spillerne fra Strømsø IBK kollektivt meldte overgang til NOR 92 IBK.

Damelaget til NOR 92 ble etablert foran sesongen 1994/95. Laget besto av jenter som kom fra Mjøndalen IF's rinkbandylag. Som på herresiden kom jentene fra Strømsø IBK inn i klubben og vi har sakset fra Drammensavisen Fremtiden et oppslag om jentene i deres andre sesong.

Det første aldersbestemte laget i klubben ble stiftet i sesongen 1996/97 da vi stilte med et guttelag i seriespill i Osloserien og sesongen etter startet vi også opp et juniorlag. På slutten av 90 tallet startet vi et lilleguttlag som umiddelbart ble stor suksess og veksten senere har det ikke vært noe å si på! Mange av våre stortalenter på dagens guttelag, som i fjor tok NM sølv, var blant disse gutta som startet sin karriere som lillegutter i en alder av 7 år i NOR 92.

Klubben har bidratt som arrangør for NM finalene i 1996 (Drammenshallen) og i 2002 (Mjøndalshallen). Klubben var også tungt inne på arrangørsiden under VM 2000 (Drammenshallen). I tillegg til dette har vi arrangert en rekke landskamper og selvfølgelig vår egen Exel Tiger Cup (12 ganger) og Tigers Cup Junior som vi i år arrangerer for femte gang. Klubben arrangere også en årlig skoleturnering for barne- ungdomsskolene i Nedre Eiker. 

I de nærmeste dagene skal vi ta dere med på en liten reise tilbake i tid. Vi skal presentere bilder og medie omtaler fra vår barndom. Vi starter med noen godbiter fra våre yngste år. Gled dere!

Foran seriestarten i 1994/95 hadde vi pressekonferanse i Drammenshallen og her ble fire av våre spillere avbildet noen dager før premiere matchen. Legg godt merke til en ung Håkon Tysnes Andersen!

- Greier plassen! 

Fra det første kamp programmet har vi sakset et par godbiter.

- 28 år, målvakt

- 17 år, back

NOR 92 spilte faktisk den første Eliteseriekampen i Norge (lørdagskamp med tidlig kampstart) og det var velkjente Dag Erik "Red." Nilssen som skrev Norsk innebandy historie med sin 1-0 scoring mot Strømmen. Det første målet i den Norske Eliteserien! Kampfakta fra den kampen finner du her.

Klubbens første svenske trener ble hentet fra Mora foran sesongen 1995/96. Gøran Spennar med erfaring fra den svenske toppserien og med landskamper på merittlisten, var mannen som skulle bringe NOR 92 videre mot toppen av Eliteserien. Dessverre ble den andre sesongen i Eliteserien for tøff og NOR 92 rykket ned i 1. divisjon. Gøran revansjerte seg som spiller året etter da han bidro til at laget rykket opp igjen i Eliteserien etter kun en sesong i 1. divisjon (96/97).

- Lagbilde A-lag herrer sesongen 1995/96

Vi skal fortsette vårt tilbakeblikk de nærmeste dagene og dere skal få flere godbiter også fra vårt damelag og våre aldersbestemte lag. Vi oppfordrer samtidig dere som måtte ha noen gode bilder eller gode historier om å oversende disse til oss på post@nor92.com

Vi har på denne store dagen bedt vår leder Frank Jaksland om å skrive noen ord i anledning vårt 15 års jubileum.

Jeg vil med dette gratulere oss alle med denne store dagen for klubben.

Klubben ble stiftet 20. ferbuar 1992 i Mjøndalen.

Vi har pr. dags dato totalt ca. 700 medlemmer og stiller med hele 18 lag i sesongen 2006/2007.

Vi har en fyldig stall med aktører helt i fra medlemmer født i 2000 til A–lag damer og A-B lag herrer.

Våre hjemmehaller er Solberghallen (kapasitet ca 500 tilskuere), Mjøndalshallen (kapasitet ca 1.000 tilskuere) og Ekneshallen (kapasitet ca 300 tilskuere).

Jeg vil fremheve alle de som har jobbet knallhardt for å drive klubben frem ifra 1992 og til dags dato. De aller fleste av disse er fortsatt aktive fortsatt både på det administrative og på trener/oppmann siden.

Uten dere hadde aldri klubben vært slik den er i dag.

Vi er vel en av få klubber i Norge med så mange lag i alle klasser!

Dette har vært en policy som klubben har hatt hele tiden – dvs bygge opp i egne rekker - noe som vi ser konsekvensene av i dag – hvor vi har spillere helt nede på gutte/jente siden som allerede spiller og har etablert seg på A–lagene våre.

Klubben er i dag organsieret på følgende måte:
 
- Hovedstyre
- Damestyre
- Herrestyre
- Juniorstyre
 
Det er representanter i fra alle gruppene med i Hovedstyret.
 
Til slutt nok en gang gratulerer med den store dagen og en stor takk til alle sponsorer, spillere, trenere, oppmenn og foreldre som gjør en kjempeinnsats!!
 
Frank Jaksland
Leder NOR 92 Innebandyklubb

 

Historien om NOR 92 Innebandyklubb, del 2:

Etter nedrykket i 1995/96 skulle NOR 92 for første gang spille i 1. divisjon. Dette var første sesongen med et nytt seriesystem der forbundet sto som arrangør av Eliteserien og 1. divisjon for herrer, mens 2. divisjon og nedover ble arrangert av kretsene. For NOR 92 var målet et raskest mulig comeback til Eliteserien... I del 2 av tilbakeblikket ser vi nærmere på perioden 1995-1998.

Herrer
De hardeste motstanderne ble ikke uventet Fredrikstad og Akerselva og etter en forykende seriefinale i Solberghallen foran nesten 300 tilskuere greide NOR 92 til slutt 3-3 og sikret med det resultatet en 2. plass som ga oss en plass i kvalifiseringen som skulle gå av stabelen i Fredrikstad senere på våren.

- Tabellen sesongen 1996/97 (scroll ned)

Denne kvalifiseringen ble suksess fra A til Å. Fredrikstad var storfavoritter, men våre gutter slo Fredrikstad med 6-3 etter først å ha slått NTHI (Trondheim) med 5-2 i første kamp. Dermed var vi klare for Eliteserien allerede før den siste kval. kampen mot Grannes som for ordens skyld ble slått med 5-4 av en gjeng spillere med lave skuldre.

- Kvalifisering til Eliteserien

Foran comebacket i Eliteserien skulle laget styrkes. På lagbildet fra 97/98 sesongen finner vi blant annet nykommeren Manne Strandberg (nr. 3 fra venstre i første rekke). Manne kom som et friskt pust inn troppen og gjorde suksess fra første stund. Manne er som kjent en frittalende herremann og har ofte en kommentar på lager når blodet bruser hett. Les hva Manne mente om dommernes innsats etter at NOR 92 kneptent tapte mot Holmlia i Solberghallen (siste avsnitt). En som også gjorde comeback i løpet av denne sesongen var vår målvakt Bent "Sila" Nilssen. "Sila", som alltid har vært kjent for en selvtillit på linje med hvilken som helst verdensmester, ble ikke mindre eplekjekk da han med selvtilfredshet kunne konstantere at Drammens Tidende ga han toppkarakterer for innsatsen, tross et surt og knepent 2-3 tap for Tunet i "Tigerdomen". Sesongen endte med en 6. plass og fornyelse av kontrakten. Et resultat vi var rimelige fornøyde med til tross for at vi ofte hadde synspunkter på hendelsene underveis i enkelte kamper...

- Tabellen sesongen 1997/98

Damer
Vårt damelag deltok i sesongen 1995/96 i 1. divisjon Oslo, og de som husker godt bet seg merke i den gode utviklingen laget hadde i løpet av sesongen. Seriemesterne Tunet "knuste" våre jenter med hele 15-1 i Oslo, mens jentene overgikk seg selv i returoppgjøret i Solberhallen på senvinteren og greide utrolig nok å spille 1-1 mot et Tunet lag som den sesongen vant samtlige kamper så nær som to. Våre jenter endte til slutt på en sterk 4. plass bak Tunet, OSI og Akerselva.

- Tabellen sesongen 95/96 damer

Dessverre er det sparsomlig med bilder vi har greid å skaffe til veie fra damenes første sesonger. I sesongen 1996/97 endte Tiger-jentene på en 6. plass i 1. divisjon Oslo og greide så vidt å fornye kontrakten.

- Tabellen sesongen 96/97 damer (scroll ned på siden)

Fra sesongen 97/98 var det også klart for 1. divisjon Østlandet på damesiden. I tillegg til Oslo lagene Akerselva, Tunet, OSI, Holmlia og Høyrbråten/Stovner, var Østfold lagene Slevik og Øreåsen deltakende lag. Våre damer endte til slutt på en 6 plass og fornyet nok en gang plassen med minste mulige margin.

- Tabellen sesongen 97/98 damer

Aldersbestemt
Dessverre er det også sparsomelig med bilder fra de første sesongene med aldersbestemte lag. Et som dukket opp i går med e-post fra Alexander H. Dahl viser vårt småguttelag som deltok i KM i Glassverkethallen i sesongen 1998/99. På bildet finner man tre spillere fra dagens A-lag i NOR 92. Alexander H. Dahl, Anders Fanuelsen og Steffen Løvlund.

NOR for Norge
NOR 92 er ikke den klubben i Norge som har fostret flest landslagsspillere gjennom tidene, men noen spillere fra Tigers har representert Norge både på herre og damesiden i perioden 1993-1998 som vi omtaler i denne delen av vårt tilbakeblikk.

Den første spilleren som representerte NOR 92 på landslaget var Siv Hunnestad (til høyre på bildet). Siv debuterte for Norge i dobbeltlandskampene mot Sverige i Jønkøping, mai 1993. Siv er foreløpig også den eneste spilleren fra Tigers som har oppnådd en medalje med Norge i et mesterskap. Under EM i 1995 tok Norge sensasjonelt EM sølv etter at de slo Finland i semifinalen etter straffer. I finalen ble favorittene Sverige for sterke og Norge måtte se seg slått med 8-2 i Zurich foran 2104 tilskuere. Totalt endte Siv landslagskarrieren med 10 kamper for Norge og 2 assist var fasit i poengligaen.

I samme periode hadde også NOR 92 debutanter på herrelandslaget. Vår første landslagsspiller på herresiden var Martin Petter Ringvold. Martin debuterte i 1996 og fikk med seg to landskamper med flagget på brystet. Den andre NOR-gutten som fikk sin debut for landslaget i denne perioden var Håkon "Tyss" Andersen som i 1998 spilte sin første landskamp. Håkon deltok også i VM 2002 i Finland og fikk totalt notert fire landskamper.

I del 3 skal vi se nærmere på perioden 1998-2003... følg med!

Den første logoen, som senere ble skiftet ut med dagens "Tigers" logo.

 

Historien om NOR 92 Innebandyklubb, del 3:

Etter at NOR 92's herrelag hadde berget plassen i Eliteserien, da de havnet på en 6. plass i sesongen 97/98, begynte andre generasjonsspillerne å gjøre sin inntreden i A-troppen - og det var ingen ting å si på selvtilliten. Damelaget fikk en tøff sesong i 98/99 og endte til slutt på siste plass i 1. divisjon Østlandet. Vi fortsetter vårt tilbakeblikk og ser på sesongene fra 1998/99 til 2002/03.

 

Herrer
I slutten av sesongen 1997/98 ble Caj Holm hentet til NOR 92 som klubbens nye A-trener. Caj var med å snu trenden og var sammen med vår toppscorer Manne Strandberg, viktige bidragsytere til at klubben skulle ta nye steg fremover også i 1998/99. Et nytt bekjentskap for publikum var 18 år gamle Fredrik Steiner som hadde store ambisjoner på vegne av seg selv og klubben.

Foran sesongen 1998/99 var det klart for et nytt svensk bekjentskap i NOR 92. Sammen med Mikael Karlsson (jublenede i midten) skulle vår siste forsterkning, Thomas Lindgren (bildet til høyre) gjøre seg respekteret i Elitserien. Det ble suksess fra første stund! "Linko" eller "Tompa" som han også ble kalt, ble til slutt nr. 10 på listen i Eliteserien over poengplukkere. Fasiten ble 21 mål og 12 pasninger, totalt 33 poeng i debutsesongen! 

Lenge var det usikkert om våre viktigste spillere Manne Strandberg og Thomas Lindgren skulle få med seg seriestarten. Manne var på utlån fra Kista/Järfälla IBK og svenskene forlangte penger for overgangen. Kista/Järfälla IBK hevdet også at Thomas var under kontrakt med klubben, men timer før seriestarten så ordnet klubbene opp og begge gutta var klare til premieren i Solberghallen mot Kverneland. Denne kampen ble en fest fra A til Å. For NOR 92 stemte det meste og det hele endte med en historisk NOR-seier med 10-3 over Rogalendingene. Thomas og Manne scoret 9 av de 10 målene for NOR 92! Sesongen ble dramatisk på mange måter. Tigers ledet Eliteserien etter tre serierunder, men det gikk tyngre etterhvert. Til slutt endte NOR 92 på en 8. plass, med god margin til lagene under streken.

- Tabellen 1998/1999

Foran sesongen 1999/2000 mistet vi en av våre beste spillere, Manne Strandberg til Sveits. Manne hadde fått et tilbud fra Basel og ville prøve lykken som innebandyproff i Alpelandet. Som erstatter kom blant annet Robin Kämpe fra Eskilstuna og Joakim Blomén fra IBK Aston. Når Manne var borte så det ikke spesielt mye lysere ut da vår fremste poengplukker Thomas Lindgren brakk ankelen i serierunde nummer 7... De 150 tilskuerne i Solberghallen trodde de hadde sett det siste målet fra Thomas Lindgren den sesongen og at NOR 92 nå måtte regne med nedrykk. Men "Linko" rakk å bidra mot slutten av sesongen og bidro med en solid innsats når det gjaldt som mest. I perioden da Thomas var ute med skade, var det andre spillere som sto frem og viste at de ville bidra!  Fasiten på sesongen ble en ny 8. plass fire poeng foran Kverneland og helt sist endte Holmlia, som røk ut av Eliteserien etter seks strake sesonger i vår øverste liga.

- Tabellen 1999/2000

NOR 92 jobbet hardt sommeren 2000 for å mønstre et mannskap som skulle kunne matche de beste i sesongen 2000/2001. Etter tre sesonger hvor Tigers endte rett over nedrykksstreken var ambisjonene å klatre på tabellen. Manne Strandberg vendte tilbake fra Basel og Glen Evensen var en kjempeforsterkning for Tigers.

Bjørn Apeheholen eller "Bosse Supermann" som han også kalles, fikk også sjansen til å vise seg frem da også Stian Østvold ble skadet. Spesielt huskes thrilleren mot OSI da vi snudde kampen med "Bosse" i kassa. Vi endte til slutt på en godkjent 6. plass med 18 poeng (samme poengsum som Sarpsborg som gikk foran på bedre målforskjell).

- Tabellen 2000/2001

I sluttspillet huskes kvartfinale serien mot Sveiva og spesielt bortekampen da Tigers vant og utlignet til 1-1 i kamper. Dessverre tapte vi den tredje og avgjørende kampen.

Vi har også sakset noen nyheter fra noen nettaviser fra denne sesongen:

- Strandberg sprudlet

- Holm ombestemte seg - vil fortsette i NOR 92

- NOR 92 lot seg ikke stresse

Sesongen 2001/2002 skulle bli den sesongen hvor man i forkant virkelig hadde troen på at noe stor var på gang i Tigers! Vi beholdt vi stammen i laget fra sesongen før og inn kom spillere som Staffan Sandblad (Robertshöjd BK), Henning Evensen (Lillehammer), Magnar Johansen (Lillehammer), Per Christian Holmberg (Øren) og Mattias Lundberg (Sunde). Forventningene til at vi skulle gjøre en kanonsesong var virklig på plass og vi seilte opp som en het medaljekandidat i innebandy Norge. Kollektiv slagkraft skulle være vår styke. Vi fikk en bra åpning på sesongen med seier borte over Sarpsborg (8-5) og uavgjort hjemme mot Sveiva (6-6), før vi måtte se oss slått av Slevik (3-5) i Gaustadhallen. Sesongen ble ikke som vi håpet på og vi endte nok en gang på 6. plass i Eliteserien, denne gangen med 15 poeng. Hva som gikk galt er det mange meninger om, noen hevdet at typene i spillerstallen ble for like... En som alltid ga jernet for Tigers var Joakim Blomen.

- Tabellen 2001/2002

Noen andre saker fra nettaviser denne sesongen:

- Jublet for sterk opphenting

- Skjegget gror for NOR

- Så løsnet det for Lundberg

- Strandberg vekslet fortanna i poeng

- NOR 92 på vei oppover tabellen

- NOR-treneren gir seg etter svak sesong

- NOR 92 på kokepunktet

- Typisk av NOR 92

Sesongen 2002/2003 skulle bli den hittil siste i Eliteserien for NOR 92. Etter kun å ha vært en sving nede i 1. divisjon sesongen 1996/97, hadde NOR 92 vært å finne i vår høyeste liga siden starten i 1994/95. Foran sesongen forsvant spillere som Mattias Lundberg, Thomas Lindgren, Staffan Sandblad, Glen Evensen og Per Christian Holmberg. Sesongen ble et mareritt fra start til mål og vi fikk den tvilsomme æren å være det første laget som rykket ned fra Eliteserien med 0 poeng. Tross dette så noterte Manne Strandberg seg for 43 poeng (32+11) i en sesong som NOR 92 kun scoret 66 mål!

- Tabellen 2002/2003

- Skal bygge laget på nytt

I perioden 1998-2003 var det tre spillere på NOR 92's herrelag som passerte 100 offisielle kamper for klubben (kun seriekamper og sluttspillkamper teller). Børre Gommerud var den første som noterte seg for 100 kamper, mens Michal Janic og Håkon Tysnes Andersen også senere passerte denne magiske grensen. Vi skal senere presentere en oversikt som viser hvilke spillere som har offisielle A-kamper for NOR 92.

Damer
Vårt damelag spilte i sesongen 1998/1999 i 1. divisjon Østlandet (Eliteserien). Laget bestod av en blanding erfarne spillere og en gjeng med ambisiøse ungjenter som var rekruttert fra eget pikelag. Trenere var Per Ø. Johannessen, Maria Meyer Holmén og Helge Bentsen. Det skulle etter hvert vise seg at utfordringene stod i kø for det unge laget, og sesongen endte med sisteplass og nedrykk til 2.divisjon Oslo. Se tabell og resultater her. Toppscorer og poengplukker ble Siv Hunnestad. Til tross for nedrykk utmerket de unge spillerne seg, og Linda Salte, Linn Julie Fjeldheim og Janne Møller deltok alle på landslagssamling for junior dette året.

Etter en forventet tøff sesong i Østlandsserien, rettet trener Helge Bentsen og damene opp inntrykket i 2.divisjon Oslo 1999/2000, og laget bet godt fra seg med 8 seire, 2 uavgjort og 4 tap. Disse resultatene førte til en fjerde plass på tabellen, dog etter innbyrdes oppgjør da hele tre lag fikk samme poengsum. Damene gikk også av med seieren i Diffen Cup, med overbevisende 19-0 i målscore i de innledende rundene. Også denne sesongen ble to spillere fra NOR 92 funnet en plass verdig hos landslagsledelsen, og Linn Julie Fjeldheim og Cathrine Bentsen representerte NOR 92 og utviklingslaget til NBF (forgjengeren til U-19) i Gothia Cup i Sverige.

Foran sesongen 2000/2001 fikk damelaget ny trener i Bjørnar Torvet og målsetningen for laget var å bli blant topp tre i 2. divisjon, for å så og smake på opprykk til Eliteserien. Blandingen av rutine og ungt pågangsmot skulle denne gang vise seg å være vellykket, og ved slutten av sesongen var jentene klare for kvalifisering. Da ingen lag fra Østfold ønsket å delta i denne kvalifiseringen ble NOR 92 og Sveiva automatisk kvalifisert. Målsetningen var nådd! I løpet av denne sesongen rundet tidligere landslagsspiller Siv Hunnestad 100 spilte a-kamper for Nor 92, og hun ble dermed den første kvinnen i klubbens historie som mottok denne hedersbetegnelsen. Satsningen på egne ungjenter bar også denne sesongen frukter, og Lillian Arnesen, Line Jarnæs og Cathrine Bentsen deltok på flere landslagssamlinger og reiste med rekruttdamelandslaget til Gøteborg og Gothia Cup. I bagasjen med seg hjem fikk de en sølvmedalje. Les reportasjen om jentene før avreise her.

Damelaget ”stupte i det” foran comebacket i den gjeveste divisjonen sesongen 2001/2002. I klubbens jubileumssesong var laget fast bestemt på å bite fra seg, til tross for at man ble spådd en tøff overgang fra 2.divisjon. Laget og trenerne, brødrene Bjørnar og Pål Torvet, var klar over hvilken motstand som ville komme. Fra å være vant til å være det førende laget, ville jentene nå møte en hel annen hverdag i forhold til tempo og pasningskvalitet. For å være bedre rustet for spill i eliteserien ble nye spillere tilknyttet klubben, blant annet flere lokale jenter og svenskene Kristina Holmgren og Magdalena Johansson. Sistnevnte ble toppscorer og poengplukker dette året. Til tross for stor optimisme og treningsiver ble det en tøff sesong for jentene, og nedrykk var et faktum. Tabellen lyver ikke. En mager trøst var at laget var blant ”publikumsfavorittene”! Les også hva Drammens Tidende hadde og melde etter tapet for Sveiva og det sure ett-måls tapet mot Monolitten. Line Jarnæs og Cathrine Bentsen var også denne sesongen på flere landslagssamlinger med rekruttdamelandslaget.

Overgangen fra eliteserien til 2.divisjon Buskerud foran sesongen 2002/2003 ble ikke fullt så brutal som overgangen fra 2.divisjon Oslo til eliteserien den foregående sesongen. I Buskerud serien stiftet damelaget bekjentskap med lokale lag som Drammen Devils, Øren Superchicks og Ælva Stripes. I tillegg ble de aller første intern-oppgjørene mellom NOR 92’s A-lag og B-lag gjennomført. A-laget dro hjem seieren i begge kampene, og gikk ubeseiret gjennom hele serien. Resultater som 20-0 og 17-0 taler for seg selv, og det ble dermed et velfortjent seriemesterskap til trener Bjørnar Torvets jenter. I løpet av denne sesongen rundet Gro Mari Vinje 100 spilte a-kamper. På innebandygallaen dette året ble Janne Møller kåret til årets spiller i Buskerudsserien, samt hentet hjem prisene for årets toppscorer og poengplukker. Imponerende!

Aldersbestemt
NOR 92 startet for alvor oppbyggingen av junioravdelingen på slutten av 90-tallet. I mars 2001 gjorde Drammens Tidende et intervju med blant annet to av dagens A-spillere, Alexander H. Dahl og Anders Fanuelsen. Gutta deltok for NOR 92 under NM sluttspillet i Holmliahallen og fortalte til avisen blant annet at de satset på en fremtidig plass i klubbens A-stall.

I 2002 arrangerte NOR 92 for første gang det som i ettertid skulle bli en tradisjon for aldersbestemte lag i Norsk innebandy, Tigers Cup Junior. Klubbens eget lilleguttlag vant sin klasse i den historiske første turneringen. Endelig jubel for NOR 92 skrev Drammens Tidende i sin reportasje fra turneringen. Mange kjenner sikkert igjen disse spillerne som i dag utgjør stammen i klubbens guttelag. Den første av disse gutta, Magnus Hammarstrøm, er også tatt opp i A-stallen denne sesongen og har allerede spilt flere kamper for NOR 92 på seniornivå.


(Foto: dt.no)

NOR for Norge
NOR 92 hadde også spillere i perioden 1998 til 2003 som spilte med flagget på brystet. Som tidligere nevnt fikk Håkon Tysnes Andersen sin debut allerede i 1998, mens Stian Østvold og Espen Jensen fikk begge side debuter for Norge i 2001. Den fjerde spilleren som debuterte på landslaget i 2003 var Lillehammer gutten Henning Evensen som sto for NOR 92 i denne perioden.

- Overrasket

- Østvold ute resten av VM

- Østvold skadet i VM

For U19 landslaget fikk Alexander H. Dahl og Anders Fanuelsen sin debut for Norge i 2003 under VM som gikk av stabelen i Praha.

I siste del av vårt jubileums tilbakeblikk skal vi se nærmere på perioden fra 2004 til årets sesong. 


Historien om NOR 92 Innebandyklubb, del 4:
kommer!...

 

 

  •