Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April

Behov for noen avklaringer

13.04.2022

Etter at NOR 92 valgte å benytte opsjonen med å ikke forlenge 1+1 kontrakten med vår hovedtrener Malcolm Schäfer, føler klubben behovet for å komme med litt mer informasjon etter at dette har vært omtalt i flere media.
NOR 92 har ikke "sparket" Malcolm Schäfer.
Det referes i forskjellige media at NOR 92 har sparket sin hovedtrener. Dette medfører ikke riktighet. Klubb og trener hadde en 1+1 kontrakt hvor begge parter hadde anledning til å avslutte samarbeidet etter en sesong. Det er nettopp dette NOR 92 har gjort etter at spillerne, sportslig ledelse og styret har gjort sine evalueringer. Klubben finner det derfor beklagelig at Malcolm derfor hevder at han har blitt sparket fra sitt oppdrag.
 
Spillernes tilbakemelding
Malcolm hevder også at han har fått støtte fra en majoritet av spillergruppa. Dette er feil og det var også en av de viktigste grunnene til at klubben landet på å ikke forlenge avtalen. Spillergruppa's representanter (kapteinsteamet og tillitsmenn) har etter at Drammens Tidende i dag slo opp saken sett nødt til å formidle følgende:

- På vegne av spillergruppa ønsker vi å komme med en uttalelse rundt trenersituasjonen i NOR 92.

I februar ble spillerrådet og kaptein innkalt til et møte med sportsutvalget.

Her ble det lagt frem at hovedtrener (Malcolm Schäfer) stilte et krav om at hans assistent trener (Robin Ek) umiddelbart skulle fratre sin rolle. Malcolm ga også her klart utrykk for at klubben måtte velge mellom han eller Robin.

På bakgrunn av dette ønsket vi å kalle begge trenerne til et konfliktløsnings møte, hvor vi skulle prøve å ordne opp i situasjonen, noe hovedtrener dessverre ikke ønsket. Vi syntes det var uakseptabelt å stille et slikt ultimatum rett før NM sluttspillet. Det ville skape et stort uromoment i gruppa, så vi valgte å ikke informere resten av spillergruppa på dette tidspunktet.

Sportsutvalget nektet og godta kravet fra Hovedtrener og forlangte at han fullførte de siste kampene uten at spillergruppa skulle merke noe til konflikten, dette ble gjort.

Etter sesongen gjennomfører spillergruppa to evalueringsmøter. Før begge møtene var det allerede klart at Robin kom til å reise tilbake til Sverige av personlige årsaker. Vi i spillergruppa ble bedt om å komme med vårt synspunkt på om vi ønsket at klubben skulle forlenge 1+1 kontraktens siste år med Malcolm som hovedtrener.

På begge møtene var majoriteten av spillergruppa enige om at vi ikke ønsker at klubben skulle forlenge avtalen med hovedtrener. Vi så på Malcolm og Robin som et trenerteam som utfylte hverandre, ikke at noen av partene skulle sette oss i en vanskelig situasjon hvor vi måtte velge enten eller.

Dette til orientering.

På vegne av spillergruppa i NOR 92

Kapteinsteamet: Didrik Grøstad, Kristoffer Bakke og Didrik Ripel

Spillerrådet: Eirik Oseth og Jakob Grøstad 

Oppfølging og utvikling
I samtalene med trenerteamet formidlet klubben tydelig hva som var viktig for klubben i vår langsiktige satsing. Blant annet var spillerutvikling et av de viktigste punktene. Underveis i sesongen har dette vært tema. Sportslig ledelse ønsker derfor å komme med en presisering i forhold til hvorfor de ikke ønsket å forlenge kontrakten.
 
- Sportslig utvalg har igjennom hele ansettelse prosessen vært tydelige på hva klubben har ønsket fra hovedtrener når det kommer til spillerutvikling av den enkelte spilleren med tett dialog underveis og spillersamtaler. Dette er punkter som gjennom sesongen har manglet helt eller delvis og som er blitt purret på gjentatte ganger i møter. Når vi nå har lagt bak oss en hel sesongen og man ikke har klart å levere på dette samt at hovedtrener selv innrømmer at det ikke har vært godt nok, så ser vi dette i sammenheng med den manglende tillitten fra spillerne om han ikke er rett person for oss som hovedtrener neste sesong.

Ryddig og grundig prossess i etterkant av sesongen
Vi har forståelse for at Malcolm er skuffet over at han ikke får treneransvaret for NOR 92's A-lag kommende sesong, men punktene over i tillegg til saker vi anser som personalsaker ligger til grunn for at beslutningen ble som den ble. Vi har hatt en ryddig prossess i etterkant av sesongen i alle avdelinger og styret har på bakgrunn av dette besluttet at vi ikke ønsker å benytte opsjonen på år to i kontrakten. At Malcolm ikke ble informert om beslutningen tidligere var at den endelige beslutningen ikke ble tatt før etter sesongslutt, samt at det har dukket opp ting som også har hatt betydning for beslutningen i løpet av den siste tiden.   •